Um Turna

På den lugna och fridfulla Österbottniska västkusten ligger turna hästgård. På familjegården har man tidigare bedrivit lantbruk, men nu har korna ersatts av islandshästar. Den gamla ladugårdsbyggnaden Är ombyggd till ett mysigt stall med plats för Åtta hästar samt lösdrift. hästarna och deras välmående står i fokus för verksamheten på gården, som främst inriktas på avel, försäljning samt förmedling av islandshästar. vi på turna brinner för att utveckla islandshästsporten i finland. därför prioriterar vi kvalitet och använder enbart toppstammade avelshästar.

gården drivs av sigurgisli och camilla som båda har lång erfarenhet av hästar. för sigurgisli, som har vuxit upp med islandshästarna i mosfellsdal på island, Har den isländska hästen alltid varit i fokus medan camilla har en bredare erfarenhet av olika typer av hästar. I samband med att hon flyttade till island 2013 väcktes intresset för den isländska hästen som sedan dess, med sina speciella gångarter och lynne, har en säker rlats i hela familjens hjärta! På gården bor också parets dotter isabella och deras hund catalina.

Turna gård har, hed sina goda kontakter till seriösa uppfödare på island, möjlighet att hitta lämpliga hästar för import till finland, allt enligt kundens Önskemål och behov. namnet turna har gården fått För att hedra grundarna av gården, camillas Morfar ture och mormor nanna.